23 Nobel Prospekti AZ1000 Azerbaijan,Baku +994559800290

Blog Detail

Buğda Cücərtisi Universal Dərmandır

Buğda Cücərtisi Universal Dərmandır

Uzun İllərin tədqiqatı sübut etmişdir ki, buğda cücərtisi müalicəvi təsirə malik olan universal dərmandır. Çünki tərəvəz və meyvələrə nisbətən buğda dəninin cücərtisində digər vitaminlərlə yanaşı E vitamini daha çoxdur. 100qr buğda dəni cücərtisində 25 mqr E vitamini vardır. E vitamini tərəvəzlərdə 1.5-2 mqr, paxlalılar fəsiləsindən olan bitkilərin dənində isə 5 mqram-dır. Müəyyən edilmişdir ki, yaşlı adamın E vitamininə 1 sutkalıq təlabatı 20-30 mqram - dır. Xalq təbabəti ilə məşğul olan həkimlərin  bir çoxu buğda dəninin cücərtisindən bədənin möhkəmləndirilməsi üçün istifadə edirlər. Buğda dəni cücərtisi müntəzəm olaraq qidalandıqda orqanizm cavanlaşır, əsaslı sürətdə yaxşılaşır. Xroniki xarakterləri vərəm, bronx qovşaqları xəstəlikləri, ekzema, mədə xorası, daş yaranması və s. digər dəva - dərmanın köməyi olmadan buğda dəninin cücərtisi ilə müalicə olunur.

İsveçrəli həkim K. Şmidt uzun illərin tədqiqatlarından sonra belə nəticəyə gəlmişdir ki, buğda dəni cücərtiləri qidalanma orqanizmin bütün növündən olan hüceyrələrinin müntəzəm olaraq bərpasına, həmçinin əsəb sistemi hüceyrələrinin möhkəmlənməsinə olduqca müsbət təsir göstərir.

Buğda dəni cücərtilərinin alınması, ondan sıyıq və ya kisel hazırlanması və qəbulu qaydası: Bir adam üçün 50-100 qr buğda götürülür, alaq otlarında və diğər zir - zibillərdən təmizlənilir. Tiftikli dəsmal suda əməlli başdı isladılır, buğda onun arasına səpilir. Dəsmalın o biri üzü ilə dəsmalın üstü örtülür. Bir qabın içində isti, qaranlıq yerə qoyulur. Üstünə bolluca su səpilir. 1 sutkadan sonra buğdada cücərtilər əmələ gəlir. Cücərti 1 millimetr olanda buğda götürülür. 2-3 dəfə yuyulur ki, tər-təmiz olsun. Sonra onu yaxşı çeynəyə çeynəyə yemək çətin olsa buğda dənlərini saxsı və yaxud emallı qabda döyüb (1:1) dağ su ilə südlə qarışdırmaq lazımdır. Bu qayda ilə hazırlanan sıyığa yaxud kiselə istəyə görə duz, şəkər və yaxud bir çay qaşığı bal qatıb qarışdırırlar. Bişirmək olmaz, sıyıq və ya kisel hazır olan kimi yeyilməlidir. Onun yüksək kalorili olduğunu nəzərə alaraq gündəlik yemək balansından ağ çörəyi, un məhsullarından hazırlanan yeməkləri azaltmaq lazımdır.

Yekun olaraq bu sahə ilə 20 ildən artıq məşğul olan İsveçrə həkimi Şmidtin öz üzərində apardığı təcrübədən bir parça: Mənim 54 yaşım olanda səhət yeməyində buğda dəni yeməyə başladım. Bir neçə gendən sonra özümü əvvəllər də olduğundan yaxşı hiss etməyə başladım. Cal və seyrək saçlarım sıxlaşdı, elastikləşdi, görmə qabiliyyətim yaxşılaşdı. İndi 75 yaşımda özümü əla hiss edərək, heçdə gənclik illərindən az məhsuldarlıqla çalışmıram. 

Yazar: Davud/ Azizov