23 Nobel Prospekti AZ1000 Azerbaijan,Baku +994559800290

Blog Detail

Qan və qan azlığı

Qan və qan azlığı

1 stəkan qara turpun şirəsi, 1 stəkan çuğundurun şirəsi, 1 stəkan yerkökü şirəsini ağzı bağlanan dəmir qaba töküb, ağzını örtüb vam odda saxlayırlar.. Ondan gündə üç dəfə yeməkdən əvvəl bir qaşıq içirlər. Bu üsul qan azlığının aradan qaldırılmasının ən yaxşı vasitələrindəndir. Müalicə müddəti 2-3 aydır. Gündə 3 dəfə, hər dəfə də 1 xörək qaşığı obqoro içmək qanda xolesterenin miqdarını azaldır.

30 qr qurudulmuş gicitkanzoğunu və yarpağını 500 qr soyuq suya töküb vam odda 5 dəqiqə qaynatdıqdan sonra 10 dəqiqə dəmdə saxlamaq, sıxmaq və süzmək lazımdır. bu dəmləmədən gündə 3 dəfə, hər dəfə də bir stəkan içmək qan azlığına xeyirdir.

Əncir mürəbbəsindən, qurusundan və cemindən qan azlığı və ümumi zəiflikdə istifadə edilir.

Qanın saflığını və təmizliyini qorumaq üçün şah-tərənin 20 qr ı 1 stəkan qaynar suda dəmləyib gündə bir neçə dəfə içmək faydalıdır.

Qan dövranı pozulubsa və ya qanın tərkibi dəyişibsə ac qarına bir diş sarımsaq yemək məsləhətlidir.

Qanın saflığı üçün hər səhər bir stəkan yerkökü şirəsi içmək olduqca faydalıdır.

Əzvayın ( aloye ) təzə şirəsi ilə balıeyni miqdarda qarışdırıb, gündə 3 dəfə, hər dəfədə 1 stəkan içmək qan azlığına xeyirlidir. Həm də damarlarda olan çürümüş qanı dəf edir.

Tibet xalq təbabətşiləri, qanın laxtalanmasının qarşısını almaq üçün və qan xəstəlikləri zamanı hər gün cəfəri yeməyi mələhət görürlər.

Fındığın qabığını yuyub 50 qr ı dəm çaynikində qaynadın süzmək lazımdır. Ondan gündə 3-4 dəfə isti halda çay kimi qurtum-qurtum işmək lazımdır. Bu damarların valekoz genişlənməsini və iltihabı xəstəlikləri müalicə edir.